|
Anime
|
| Pisha |
parašyta 14-05-2009 19:14
|

Administratorius
Įstojo: 10.02.09
|
Sveiki, prieš pradėdama kokią rimtesnę diskusiją šia tema, norėjau sužinoti ar iš viso čia yra žmonių, kuriems patinka anime? (Ar bent jau žino kas tai yra) |
| |
|
|
| raktazole |
parašyta 17-05-2009 22:59
|

Narys
Įstojo: 29.04.07
|
Sveika, yra čia ,,užsislaptinusių'' anime mėgėjų Ir šiaip prijaučiančių. Kaip ir nemėgstančių yra. Aš šiuo metu seku ,,Full metal alchemist'' ir ,,Vampire knight'' mangas, kartais pažiūriu vieną kitą filmą. |
| |
|
|
| Apytiksliai |
parašyta 17-05-2009 23:41
|

Narys
Įstojo: 04.04.07
|
aš žinau, šiaip patinka, tik niekaip neprisiruošiu rimčiau pasidomėt ir pažiūrėt.
Dabar dar šiaip užsivežiau ant amerikietiškų komiksų
Aš buvau Stirna.
Dabar medžioju karališkus kiškius.
O gal kiškių Karalių. |
| |
|
|
| Pisha |
parašyta 18-05-2009 17:05
|

Administratorius
|
Tuomet galima smulkinti temą: kas jums būtetn patinka/ nepatinka anime? Tai yra kodėl vistik jūs renkatės žiūrėti anime ar nežiūrėti (čia gali pasisakyti ir tie, kuire nemėgsta anime).
Iš karto pasisakysiu ir aš pati. Svarbu paminėti, kad kalbu apie rimus anime (ne apie digimonus, nors kai kurios savybės būdingos ir vaikams skirtiems animamas)
1. Veikėjai. Veikėjai anime yra ne šiaip paviršutiniški charakteriai, o gilūs. Neretai veikėjai turi savrbias praeities istorijas, kurios paaiškina kodėl jie elgiais vienaip ar kitaip. Tai pat viekėjai yra visapusiški, patiriantys prieštraujančias emocijas.
2. Piešimas. Žinoma, čia jau skonio reikalas, bet man asmeniškai labai patinka toks stilius.
3. Blogis. Anime nėra (arba retai būna) aklo blogio. Tai yra, blogas veikėjas taip tap parodomas ir iš kitos pusės, kai kažkokie, dažnai skaudūs, paeities įvykai privertė jį pasirinkti tokį kelią.
4. Kintamumas. Geriausias dalykas. Anime veikėjai nėra statiški, psakojimo eigoje jie keičiasi, supranta, išmoksta. Pats gražiausias dalykas, kuomet parodomas pokytis iš blogo į bent pusėtiną gerą.
5. Japoniška kultūra. Anime atskleidžia labai daug kultūrinių dalykų.
6. Meilė. Rimta anime meilė taip ir lieka neįvardinta. Vyras, mylintis moterį, realiai to neparodo, tačiau jeigu jos netenka - tai būna tragiškiausias įvykis.
7. Muzika. Anime muzika užiema labai svarbų vaidmenį. Keik esu mačiusi - visada labai tinkamai naudojama foninė muzika puikiai sustiprina emocijas. Taip pat reikia nepamiršti ir pradžios ir pabaigos muzikėlių.
8. Bendra anime atmsofera. Sunkiai man šitą gaunais apibūdinti. Tylos minutės, viskas, puikiai išnaudota.
9. Unikalios istorijos. Nenuspėjama pabaiga. |
| |
|
|
| Ragana |
parašyta 18-05-2009 17:40
|

Narys
Įstojo: 07.07.07
|
Dažnai gerbėjų esu kritikuojama už požiūrį, bet nesidomiu, galima sakyti, būtent dėl man labai nepatinkančios animacijos/piešimo. Japoniška kultūra - skonio reikalas. Šiuo metu ji labai populiari, bet man nėra artima. |
| |
|
|
| Narcizas |
parašyta 19-05-2009 12:10
|

Narys
Įstojo: 03.05.07
|
Kartais pažiūriu neturėdamas ką veikti.
labiausiai patikę: "Helsingas" ir "Princesė Mononoke"
Dar galiu pridėti, kad anime įdomiau, kai geras personažas virsta į blogą.
"I love myself better than you
I know it's wrong so what should I do?"

Paukščiukai. |
| |
|
|
| Apytiksliai |
parašyta 20-05-2009 08:05
|

Narys
|
Man labai patiko Haulo pilis, čia, aišku, populiarus visai filmas, bet man tokio istorijos labai patinka, kai reikia atsipalaiduoti.
Dabar po truputį žiūriu Dennou Coil, labai rekomendavo draugas.
O ant digimonų tai labai gal irgi nevarykit, mano ankstyvos paauglystės šviesūs prisiminimai o būdavo taip: šeštadienio rytas, ir mano jaunesnė sesė atsibunda 5 minutės prieš prasidedant tiems digimonams ir mane pažadina o šeštadienis, aš kaip ir miegoti norėčiau, bet ką padarysi, reikia keltis hahah
Aš buvau Stirna.
O gal kiškių Karalių. |
| |
|
|
| dzyzas |
parašyta 20-05-2009 16:51
|

Administratorius
Įstojo: 23.02.07
|
Man patinka ne visi anime, bet iš patinkančių tai išskirčiau: "Ghost in the Shell". Tai mano mėgstamiausias anime filmas 
Šis anime filmas panaudotas muzikiniame klipe: Wamdue Project - King Of My Castle
|
| |
|
|
| Pisha |
parašyta 20-05-2009 21:50
|

Administratorius
|
Haulo pilis man irgi patiko. O šiaip labiau domiuosi supernatural/fantasy animais.
Kaip labiausiai patikusius išskirčiau Black Blood Brothers, Code Geass, Death Note. Kažkaip jie artimi man. Mėgstu animus kurie įtraukia - pradedi žiūrėti ir po to nueini meigoti tik 2 nakties, nors keltis 6.30...
Hellsingas savaip geras, jis šiek tiek skiriasi nuo daugelio mano matytų animų. Pirma piešimu, antra silpnas pagrindinio veikėjo pritraukimas prie veiksmo. Bet tai Hellsingą daro savotiškai žavų. |
| |
|
|
| new_ballsas |
parašyta 21-05-2009 13:42
|

Administratorius
Įstojo: 09.01.07
|
Death note siunčiuosi, bandysiu žiūrėti, kas tas per velnias
Carving eggs |
| |
|
|
| Apytiksliai |
parašyta 22-05-2009 22:31
|

Narys
|
Death Note tai skaičiau, bet kažkaip pamečiau, kur baigiau, ir nebeieškojau. Reikės susirast kada, nes patiko
Aš buvau Stirna.
O gal kiškių Karalių. |
| |
|
|
| Pisha |
parašyta 22-05-2009 23:50
|

Administratorius
|
Šiaip aš asmenškai rekomenduočiau vistik žiūrėti anime (geriausia orginalo kalba su tiktrais), o ne skaityti mangą. Nors manga paparastai buna pradinė ir orginali kūrinio forma, tačiau anime sukurtas pagal mangą (taip dažniausiai būna) jau yra pašlifuotas produktas ir ištiesų gali pateikti daugiau itraukiant dinamiką ir muzką, intonacijas. Be to animacija (anime) atveria platesnes galimybes, nei komiksai (manga). Tačiau čia jau kiekvieno pasirinkimas. |
| |
|
|
| new_ballsas |
parašyta 23-05-2009 01:44
|

Administratorius
Įstojo: 09.01.07
|
Pažiūrėjau "Death note" pirmą dalį, rytoj antrą būtinai pažiūrėsiu, geras Užvežė
Carving eggs |
| |
|
|
| ZeroDivide |
parašyta 23-05-2009 13:41
|

Administratorius
Įstojo: 31.10.07
|
Nemėgstu anime dėl kelių dalykų, visų pirma - tai tų tylos minučių nuotaikai perteikti. Antra - nemėgstu filler'ių (anime jų pilna), kurie nutolę nuo siužeto. Trečia - neturiu laiko žiūrėti filmukams, dėl to skaitau manga.
Viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. |
| |
|
|
| raktazole |
parašyta 15-01-2010 00:06
|

Narys
Įstojo: 29.04.07
|
Hm, man visai patiko Avatar Neblogas multikas, dabar netgi per tv3 rodo. Negaliu pakęsti Bleach, nuobodus jis man, nors buvo neblogų epizodų, neįveikiau iki galo, Full metal alchemist:brotherhood yra jėga. Kaip beje ir Death note, ypač pirma dalis. Visai patiko Full metal panic, nelabai Claymore. |
| |
|
|
| Pisha |
parašyta 15-01-2010 09:16
|

Administratorius
|
| |
|
|
| vaistininkas |
parašyta 30-03-2010 13:34
|

Narys
Įstojo: 10.03.08
|
Pisha parašė:
Butent.
Pats kadaise buvau didelis Ghibli studijos gerbejas. Susirinkau visus ju darbus iki "Spirited away". O veliau si studija eme smukti zemyn. Disnejiskas "Howl's moving castle", nevykusi H. Miyazaki sunaus Goro "Tales from Earthsea" ekranizacija, nesusipratimas "Ponyo on a cliff". Nuobodu ir tuscia.
Supratau, kad like daug nematyto gerio is Gonzo studijos. Todel turedamas nuotaikos tai ir ziuriu 
Ir aplamai is anime zanro labiausiai megstu visokius ziaurius dalykus. Japonai puikiai moka ispiesti organu anatomija. Gaila, kad mazokai tokiu bjaurasciu sukurta
Redagavo vaistininkas 30-03-2010 13:52
Nera to blogo, kas neiseitu per subine |
| |
|
|
| vasarojus |
parašyta 30-03-2010 19:14
|

Administratorius
Įstojo: 24.07.07
|
Mėgstu Anime muziką labai, kažkaip moka jie pritaikyti. O anime nemėgstu, šiaip kartais pasižiūriu iš neturėjimo ką veikti ir tai tik tokiu atveju, jei nėra geresnės filmo alternatyvos. Bet va mėgau naktimis kur rodydavo kažkokį ten. Kaip tamsta vaistininkas sakė, aš irgi mėgstu žiauresnius dalykus ;D
Prašau tylos. Kad ir spengiančios. Tik tylos. |
| |
|
|
| vaistininkas |
parašyta 30-03-2010 19:30
|

Narys
Įstojo: 10.03.08
|
Na, tu ziauresniu dalyku nera tiek daug. Ypac, kur taskomasi vidaus organais ir nutrauktomis galunemis. "Baoh Raihosha", "Genocyber" (kol kas sitie i galva atejo). Kazkur turiu kolekcija anime slykstuku. Reiktu kada susieskot 
Soundtacku isties neblogu pasitaiko. Man asmeniskai labai patinka dirbant klausytis Ergo Proxy OST'a. Sukuria tobula darbine nuotaika
Nera to blogo, kas neiseitu per subine |
| |
|