Stalo reikmenys kasdieniam serviravimui

Stalo įrankiaiTvarkingas serviravimas, dailūs stalo reikmenys ir įrankiai padeda kurti atitinkamą atmosferą, suburia draugus ir šeimą prie bendrų vaišių, pietų ar vakarienės stalo. Kasdienės serviravimo taisyklės ir jų laikymasis tampa geru įpročiu, kuris palengvina daugelyje gyvenimo sričių. Tiesa, primename, kad siekiant įspūdžio ir stiliaus, reikalingi ir aukštos kokybės reikmenys, įrankiai bei indai, kurie suteikia daugiau elegancijos ir prabangos. Itin plati gaminių ir kolekcijų pasiūla atitiks išrankiausio pirkėjo poreikius ir visai nesvarbu, ar vertinate klasiką, ar domitės modernizmo idėjomis.

Stalo serviravimo specialistai teigia, kad svarbiausia – visų įrankių, reikmenų ir aksesuarų dermė bei harmonija. Minėtoji užduotis įgyvendinama kur kas paprasčiau, nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Visų pirma reikia pagalvoti apie staltiesę. Tradicinis baltas tonas daugeliui situacijų yra netinkamas dėl savo nuobodumo. Puošniai atrodys ir kreminė, gelsva ar žalsva staltiesė, kuri turėtų būti derinama prie bendrosios būsto atmosferos ir interjero sprendimų. Jei valgomasis yra itin erdvus ir šviesus, galima rinktis ir tamsesnius tonus – tokia staltiesė puikiai dera su baltomis servetėlėmis. Beje, pastarosios yra vienas svarbiausių dekoro elementų, kuriam reikia itin mažai investicijų. Tinkamai parinktos spalvos ir originalūs servetėlių lankstymo sprendimai gali akimirksniu pakeisti aplinką ir suteikti šventinės nuotaikos.

Indus dėkite kiek toliau nuo stalo krašto tiesia linija. Prabangesniam serviravimui naudojama didelė plokščia lėkštė, kuri atlieka padėklo vaidmenį. Ant jos dedama užkandžių arba sriubos lėkštė. Svarbu tinkamai išdėlioti stalo įrankius – už lėkštės dedamas nedidelis desertinis šaukštelis, dešinėje statoma vandeniui skirta taurė. Kairėje nuo lėkštės dedamos šakutės, dešinėje – peiliai. Šakučių ir peilių skaičius priklauso nuo konkretaus meniu. Visų pirma naudojamas toliausiai esantis įrankis, kuris atitinkamai keičiamas, keičiantis patiekalams. Šakutės dedamos dantukais į viršų, peilis atsukamas aštria puse į lėkštę. Svarbu tinkamai išdėlioti gėrimų taures. Kiekvienam gėrimui naudojama atskira taurė arba puodelis. Alkoholiniai gėrimai, vanduo ir sultys geriami iš stiklinių indų. Taurės tūris yra atvirkščiai proporcingas gėrimo stiprumui, t. y. stipriausiam gėrimui naudojama mažiausia taurė. Visos taurės statomos dešinėje lėkštės, viena už kitos, pradedant nuo didžiausios.

Stalo reikmenys, skirti maisto įsidėjimui, įrankiai ir indai turi būti švarūs, derėti tarpusavyje ir atitikti bendrąją vaišių atmosferą. Rinkitės žinomo gamintojo produkciją, kuri atitiks jūsų išsikeltus kokybės ir stiliaus kriterijus. Pasaulyje gerai žinomi IITTALA gaminiai žavi savo elegancija ir paprastu naudojimu. Stalo įrankiai ir reikmenys skiriasi kolekcijomis ir dizaino sprendimais, todėl nesunkiai atrasite konkrečioms vaišėms tinkamiausius gaminius. Daugelis IITTALA reikmenų gali būti plaunami indaplovėje.

Skelbta Interjeras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *